YTV:n kevyt liikenne -haku selaimeesi

Etsi ulkoilureittisi vaivatta!

Voit asentaa tästä pääkaupunkiseudun kevyen liikenteen reittihaun selaimeesi. Se tulee näkyviin luetteloon, jossa muutkin hakukoneet ovat, useimmiten osoitekentän viereen. Selaimista varmuudella toimii ainakin Firefox versiosta 2.0 lähtien. Syötä allaolevaan laatikkoon lähtöosoitteesi, esimerkiksi kotiosoitteesi ja paina Lataa.

Käyttöohje

Hakukenttään voi syöttää joko pelkästään kohdeosoitteen tai lähtöosoite–kohdeosoite -parin. Koska paikkojen nimissä voi esiintyä yhdysmerkkejä (kuten nimessä Pohjois-Haaga), on lähtöosoitteen ja kohdeosoitteen välissä käytettävä joko n-viivaa (). Sen saa kotoistus- ja DAS-näppäimistöasetteluissa yhdistelmällä Alt Gr + yhdysmerkki (-). Hakutoiminto kelpuuttaa myös kaksi tavallista yhdysmerkkiä (--) ja m-viivan.

Esimerkkejä:

Teknistä tietoa

Hakuliitännäisen teossa olen käyttänyt ohjeistuksena Mozilla Developer Centerin opasta OpenSearch -liitännäisten luomisesta.

Palvelinkoodi koostuu kahdesta PHP:llä kirjoitetusta ohjelmanpätkästä. Ensimmäinen niistä, searchgenerator.php, luo käyttäjän lähtöosoitteelle mukautetun hakuliitännäisen, joka latautuu käyttäjän selaimeen. Toinen osa, searchfixer.php, tulkitsee käyttäjän antamat hakuehdot, muuntaa sen YTV:n kevyen liikenteen reittioppaan Web-sovelluksen ymmärtämään muotoon ja uudelleenohjaa selaajan YTV:n sivuille.

Lisenssitietoa

Palvelimella toimivien ohjelmapätkien lisenssi on GNU Affero General Public License, versio 3. Lisätietoja lähdekooditiedostoissa. Searchgeneratorin luomasta selaimeen ladattavasta XML-koodista en rehellisesti sanottuna tiedä, mikä lisenssi siihen periytyy. Ei se ainakaan AGPLv3:a tiukempi voi olla.

Lähdekoodit

Tekijästä

Hakuliitännäisen ja palvelinkoodin on kirjoittanut Joel Lehtonen, tietotekniikan opiskelija Jyväskylän yliopistosta. Palaute on tervetullutta! Vieraile sivuillani.

Pyörän kuvasta kiitos kuuluu Machovkalle.