Siirrettyjen numeroiden haku

XML-rajapinta

Kuten normaalissakin selainkäyttöisessä kyselyssä, voit antaa numeron joko suomalaisessa muodossa tai kansainvälisessä muodossa (etuliite +358 tai 00358). Numeroon mahdollisesti kuuluvat välimerkit voi jättää pois. Numerossa olevat välilyönnit ja väliviivat poistetaan joka tapauksessa ennen hakua.

Voit siis vaivatta esimerkiksi prosessoida kännykästä löytyvät puhelinnumerot ilman, että numeroista tarvitsee pilkkoa operaattoritunnuksia pois.

Kyselyn muoto

Kysely tapahtuu HTTP:llä seuraavasta osoitteesta:

http://users.jyu.fi/~jopesale/web/siirretyt/search?telephone=PUHELINNUMERO&xml=1

Vastaus on tyyppiä application/xml ja sen sisältö kyselyn onnistuessa on seuraavanlainen:

<result xmlns="http://iki.fi/zouppen/2010/php"
    img="numpac_data/IMG_URL"
    prefix="PREFIX" number="NUMBER_ENDING"
    number_raw="WHOLE_NUMBER"
    op_name="OPERATOR_NAME" op_id="OPERATOR_ID" 
    op_homepage="OPERATOR_HOMEPAGE"/>

Mikäli kysytyn numeron operaattoria ei tunnisteta, ei vastauksessa ole attribuutteja op_name, op_id eikä op_homepage. Tällöin vastaus on ainoastaan kuvana attribuutin img osoittamassa osoitteessa.

Kyselyn epäonnistuessa vastaus on seuraavassa muodossa:

<error xmlns="http://iki.fi/zouppen/2010/php"
    number_raw="WHOLE_NUMBER">ERROR_MESSAGE</error>

Käyttöohjeet ja -ehdot

Käytä palvelua Internet-palveluntarjoajasi proxyn välityksellä, mikäli mahdollista. Vastaukset kyselyihin jäävät tällöin välimuistiin ja näin tälle palvelimelle ja ennen kaikkea Numpacin palvelimelle päätyvien kyselyiden määrä pysyy mahdollisimman pienenä.

Ethän käytä tätä palvelua kaupalliseen käyttöön. Numpac tarjoaa kaupallisia toimijoita varten rajapinnan osoitteessa www.kyselypalvelu.fi. Yksityishenkilöille tuota palvelua ei edes myydä, jolloin tämä rajapinta on ainoa mahdollinen vaihtoehto.

Voisitko ilmoittaa minulle joko sähköpostilla osoitteeseen joel.lehtonen ät iki.fi tai IRCNetiin nimimerkille Zouppen, mikäli käytät tätä rajapintaa laajamittaisesti. Laajamittaista käyttöä on esimerkiksi sadan numeron hakeminen automatisoidusti.

Olen myös kiinnostunut sovelluksista, mitä tämän palvelun avulla on pystytty tekemään. Kuulen niistä mielelläni.

Palaa etusivulle.